تخصیص ارز یارانهای به کتاب، تلاش برای کاهش قیمت کاغذ و تامین کاغذ از چهار کارخانه مطرح در تولید کاغذ، اجرای طرحهای حمایتی از نویسندگان، ناشران، مولفان و برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب از برنامههایی است که دولت در راستای حمایت از صنعت نشر کشور اجرا خواهد کرد.
به گزارش ستاد خبری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در بازدید از نمایشگاه در جمع اصحاب رسانه گفت: بعد از دوسال وقفه، امسال شاهد برگزاری حضوری نمایشگاه کتاب هستیم. برپایی این نمایشگاه، باعث شد اهالی قلم، کتاب و جامعه دانشگاهی که در خلق آثار جدید فعال هستند، در این محفل گرم دوباره یکدیگر را ملاقات کنند.
وی در بازدید از غرفههای مختلف نمایشگاه کتاب اظهار داشت: الان که در فضای نمایشگاه حضوری کتاب قرار دارم، دوست داشتم بیشتر وقت داشته باشم تا در بین غرفههای مختلف گشتی بزنم و به نوعی دل کندن از کتاب و نمایشگاه برایم سخت است.
جهرمی اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه کتاب سیوسوم به دو شکل حضوری و مجازی از تدابیر بسیار خوب مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره از برگزاری است که برای اولینبار با به کارگیری تجربهی موفق نمایشگاه مجازی در کنار نمایشگاه حضوری توانستند نیاز مخاطبان را پاسخگو باشند.جای تقدیر دارد که یاریدهندگان کتاب نگذاشتند نمایشگاه کتاب تعطیل شود.
وی نمایشگاه مجازی کتاب را در راستای توسعه عدالت اجتماعی برشمرد و اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در راستای توسعه عدالت اجتماعی و دسترسی آحاد مردم به کتاب بسیار موثر و مفید به فایده بوده است. مثلاً یک شهروندی که در استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان یا خوزستان ساکن است باید برای سفر به نمایشگاه کتاب تهران هزینه زیادی را متحمل شود تا بتواند کتاب بخرد. برگزاری نمایشگاه کتاب به دو شکل حضوری و مجازی توانسته است در توزیع عادلانهتر دسترسی همگان به کتاب گام موثر و خوبی را بردارد.
بهادری جهرمی با ابزار خرسندی از تخصیص اعتبارات لازم در نمایشگاه مجازی کتاب، با تخفیفهای بسیار خوب عنوان کرد: در نظر گرفتن تخفیفات لازم برای گروههای دانشجویی، دانشآموزی و طلاب نیز میتواند در توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی موثر واقع شود. امیدواریم برگزاری نمایشگاه کتاب و شور و نشاط مردم به افزایش سرانهی مطالعه کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت بتواند با حمایتهای خود در حوزه چاپ و نشر، ناشران، نویسندگان و تعدیل قیمت کاغذ، مشکلات صنعت نشر را مرتفع و حمایتها نباید در راستای ارتقای زنجیره تولید، توزیع، انتشار و افزایش سرانه مطالعه در کشور قطع شود.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که در راستای حمایت از صنعت نشر کشور آیا دولت برنامهای در دستورکار خود دارد، اضافه کرد: دولت در تمام مواردی که عرض کردم برنامه حمایتی دارد، برگزاری جلسهای با حضور معاون اول ریاست جمهور در جهت حل مشکل کاغذ، برگزاری نمایشگاه کتاب به دو شکل حضوری و مجازی و اختصاص یارانهها نمونهای ازهمین برنامههاست.
وی در عین حال گفت: همه میدانیم بخش عمدهای از مصرف کاغذ کشور وارداتی است، طبیعتاً افزایش قیمت ارز و قیمت جهانی کاغذ بر روی صنعت نشر کشور تاثیر میگذارد. یکی از کارهای حمایتی دولت تخصیص ارز یارانهای به کتاب بود که دولت امسال انجام داد، همچنین دولت یک برنامه حمایتی از کارخانجات تولید کاغذ دارد ، امید است این حمایتها و تمرکز آن در حوزه صنعت نشر کشور، قدری از مشکلات اهالی فرهنگ بکاهد.
وی اظهار داشت: تخصیص ارز یارانهای به کتاب، تلاش برای کاهش قیمت کاغذ و تامین کاغذ از چهار کارخانه مطرح در تولید کاغذ، اجرای طرحهای حمایتی از نویسندگان، ناشران، مولفان و برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب از برنامههایی است که دولت در راستای حمایت از صنعت نشر کشور اجرا خواهد کرد. در نهایت با حمایت از برگزاری چنین رویدادی مانند نمایشگاه کتاب، امیدواریم با مطالعه کتاب و در کنار آن سلامت بمانیم.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم آغاز شده و تا سیویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود.