نویسنده آثار تربیتی با اشاره به ظرفیتهای نمایشگاه حضوری اظهار داشت: در مبانی تربیتی کاغذ اهمیت دارد. یعنی همهی ظرفیتهای فضای مجازی هم جایگزین دیدن و ورق زدن یک کتاب نمیشود.
به گزارش ستاد خبری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، محسن عباسی ولدی، نویسنده و مدرس مباحث تربیتی در حوزه کودک و خانواده در نمایشگاه کتاب حاضر شد. ولدی در غرفه آیین فطرت که مجموعه آثار اوست حضور پیدا کرد و با علاقهمندان آثار خود اعم از کودکان و بزرگسالان دیدار و گفتگو کرد.
عباسی ولدی درباره بازگشایی نمایشگاه بعد از یک وقفه دو ساله و ارتباط مستقیم مخاطب با کتاب گفت: به عنوان کسی که سعی میکنم حداقل یک بار در نمایشگاه حضور داشته باشم، میگویم که ارتباطی که انسان با کتاب برقرار میکند، اصلاً با فضای نمایشگاه مجازی قابل قیاس نیست. نمایشگاه حضوری حس و میل به مطالعه را افزایش میدهد. معتقدم در مبانی تربیتی کاغذ مهم است، یعنی همهی ظرفیتهای فضای مجازی جایگزین دیدن و ورق زدن یک کتاب نمیشود. موضوعی که با تمام پیشرفتهای تکنولوژی در دنیا پذیرفته شده است. و کتاب به شکل کاغذی و نمایشگاه کتاب به شکل حضوری یک اصل پذیرفته شده است.
این استاد تربیتی درباره تاثیر و توانایی کتاب در جریانسازی فرهنگی مانند فرهنگسازی ازدواج صحیح تصریح کرد: درباره مردم ایران و سرانه مطالعه در کشورمان یک قضاوت غیرمنصفانه وجود دارد. اگرچه سرانه مطالعه در جامعه ما پایین است، اما تمام این مساله به مخاطبین برنمیگردد. مردم ثابت کردند به سمت کتاب خوب، با ویژگیهای ظاهری آراسته، قلم قوی و جذاب و محتوای کاربردی خواهند رفت. برخی کتابها علیرغم محتوای کاربردی ظاهر آراستهای ندارند و مخاطب جذب نمیکنند و یا اگر محتوای مفیدی دارند، اما بیانشان تخصصی است.
عباسی ولدی ادامه داد: من از زمانی که به صورت جدی تصمیم گرفتم وارد این حوزه شوم، تمام تلاشم را کردم تا این سه مولفه را حفظ کنم. مولفه محتوایی که اصیل، کاربردی و مبتنی بر دین باشد. سعی کردم قلمم جذاب باشد و در ساحت زیباییشناسی نیز تلاش کردیم به عنوان یک نشر خصوصی که به هر حال محدودیت بودجه دارد، در حد وسعمان بهترین اتفاق را رقم زنیم. در نتیجه برخی آثار ما مانند تا ساحل آرامش، بیش از ۶۰ بار تجدید چاپ شد. بدون اینکه تبلیغات خاصی داشته باشد.
نویسنده کتب تربیتی همچنین درباره استقبال مخاطبین اظهار داشت: از نظر من یکی از قشنگیهای نمایشگاه ارتباط مستقیم نویسنده با مخاطبین است. مخصوصا برای امثال بنده که مشاغلهای فراوان مانع ارتباطم با مخاطب میشود.
وی پیرامون ذائقهسنجی مخاطب گفت: از سال ۸۲ با رسانهها ارتباط داریم و در این مدت بازخوردها را با کمک یک گروه آنالیز میکنیم، رفت و برگشت میان ما و مخاطب دائمی است. گاهی اوقات برای کتابی که بخواهد چاپ شود از ۵۰ نفر بازخورد میگیریم و خروجی نهایی بر اساس بازخوردهاست.
اولین ترجمه قرآن برای کودکان از آثار این نویسنده است که در این دوره نمایشگاه از آن رونمایی شد، ولدی درباره آن گفت: این اولین ترجمه قرآن به زبان کودکان است که سوره حمد و بقره در آن آمده و با یک زبان کودکانه مطرح شده، بدون اینکه محتوای علمی قرآن را کاهش کند.
کتاب «سکههای ویرانگر» در حوزه داستانهای استراتژیک برای کودکان و نوجوانان است و موضوع آن ربا است. کتاب «گنجی در قله هفتم» نیز بازنویسی کودکانه دعای هفتم صحیفه سجادیه است، البته این کتاب در نمایشگاه رونمایی نشد و تقریباً چاپ اول آن به اتمام رسیده است.
نویسنده آثار تربیتی درباره ویژگی خاص گرافیکی آثارش نیز اظهار داشت: مدیر هنری ما آقای موسیزاده است که از برترین گرافیستهای کشور است.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم آغاز شده و تا سیویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود.